Thursday, November 18, 2010

DOA AGAR DIKASIHI DAN DISAYANGI

Assalamualaikum...

Doa supaya dikasihi dan disayangi oleh suami/isteri, anak-anak, kaum kerabat, jiran-jiran, rakan-rakan, orang bawahan, dan seumpamanya. Amalkan membaca ayat ini setiap hari selepas menunaikan solat fardu lima waktu...




Katakanlah (wahai Muhamamad):
"Jika benar kamu mengasihi Allah, maka ikutlah daku, nescaya Allah mengasihi kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani" - Surah Ali 'Imran ayat 31.

6 comments:

baincardin said...

Assalamualaikum.

Saya sangat suka dgn blog ni. Byk info utk dikongsi bersama. :)Thank you for sharing ye.

Bain nak minta kebenaran utk copy "Hadis dr Riwayat dari Ahmad" kat atas tu, utk buat entry utk kongsi dgn blogger lain, boleh? :)Bain terbaca tadi dan terus berfikir. Minta kebenaran ye. Terima kasih.

kak Erna said...

azz..akak nak yo..tapi tak jelas..sebab ada pemandangan ya ng cantik tu.
boleh azz..buatkan terang..senang akak nak print out..boleh amalkan dan hafal kan..timo kasih azz..

Muhammad Azli Shukri said...

salam, blog akak sudah dipaut dalam blog list II

~Kak AZZ~ said...

Bain> Waalaikumussalam...

Terima kasih Bain... Blog ni hanyalah sebagai rujukan untuk akak dan kawan2 siber. Kalau nak ambil apa2 kat sini, akak izinkan..

~Kak AZZ~ said...

Kak Erna> Dah, sey dah bg kek fb akak... hehe...

~Kak AZZ~ said...

Muhammad Azli Shukri> Waalaikumussalam... Terima kasih ya atas pautan ke bloglist 11 tu... Akak sangat hargainya...